Slutet gott!

6 timmar kvar och sen är det januari.
Här ligger bâda gubbarna och susar sött i soffan, den ena sjuk och den andra.... ja han sover ju siesta varje dag. Som sagt ingen plats för mig, sà jag fâr sitta vid mitt "stora" köksbord och komma pâ ideer pà sânt som jag vill pyssla med. Vill sy sâ mycket men problemet är att det saknas en symaskin och förhand tar pâ tok för lâng tid, hinner ju tröttna innan jag kommit halvväggs.

Som sagt vi kör pà den lugna stilen nyâr och jag hoppas mer pà att det blir fint väder imorgon och alla är pà bra humör sà vi kan göra en mysig utflykt, första dagen är viktigare än den sista :)


Satt och funderade pâ hur jag firat dom senaste nyâren.....
04/05- första âret pà mallorca och jag jobbade
05/06- hemsk, jag vart slagen
06/07- hade precis träffat gubben och hade en underbar kväll
07/08- kom hem frân BB samma kväll, var ganska slut
08/09- mina föräldrar var pà besök... synd att ni inte kan fira med oss i âr

nästa nyâr ska jag ha stor barnfest (klart föräldrar är välkomna) i min nya lägenhet som jag hoppas skas införskaffas 2010!?!

Bye Bye 2009 kommer inte sakna dig

KIANO 2 ÂR!

Japp lilleman har blivit större och idag har vi haft en lugn 2 ârs födelsedag.
Vi hade planerat en fin frukost picnic med târta och presenter, men eftersom vädret ej ville att vi skulle ta oss till stranden och grannarna har bett om hjälp om alla möjliga saker idag. Frukost vart det ute tillslut, pâ cafè klockan halv ett, men Kiano fick en stor och fin muffins med ett litet ljus.

Târta vart det hemma med.... jag stod ju igâr och gjorde den, vart inte alls som jag ville men god vart den :)grön och mycket choklad
mmmm târta!?!  roligast var att blâsa ut ljuset och äta choklad krumelurerna, men efter det var det dags att pröva presenterna...

som sagt, lugn och mysig födelsedag. Huset är skinande rent... Kiano har skurat golvet flera gânger om med sin fina röda skurhink och ligger just nu och sover i sin nya fina säng med flugsvamps lampan -som han fick i julklapp- i ena handen och ett flygskepp -som han fick idag- i andra handen och med ett litet blâmärke under ena ögat efter invignigen av skateborden....


Älskar dig Kiano, forever!!!

JULEN 2009

Andra julen med Kinnie och alldeles underbar!!!

Igâr tog vo oss iväg till svenska kyrkan för en mysig "julsaga" för att sen huga in pâ gröten och skinksmörgâs, ja Kiano höll sig till sina pepparkakor :)
Eftersom dagen bJód pâ regn sà valde vi att âka till Leroy Merlin efter (stort byggvaruhus), där K. fick sin första julklapp.... en matta. Tro det eller ej, men han vart glad.vad tycks om mattan? Hygienisk matta kallas det??? det vill säga lätt att göra rent och det är väl en mammas dröm, kanske inte bara mammors?

Sen fortsatte kvällen med en klassisk julmiddag med mat gjord utan ugn.... tur att man är sâ pàhittig och gör jansson i stekpannan.... jaja, inte riktigt samma med ack sâ mycket nyttigare :)Jultomten har kommit.... sängen stâr färdig med alla klapparhmmm, vad är detta.... en säng och Papi med kamera, är det en speciell dag idag eller?

imorse högg vi in pâ klapparna och nöjda vart vi allihop (även vovven), efter det tog vi oss ut i det fina vädret som bjöd pâ 18 grader varmt och satt pâ en mysig uteservering och njöt av kaffe och frukost, ok Kiano drack sin "womwom" i sin nya säng och tog sig en liten "merienda", för att sen springa halva Palma runt, tur att man är hyfsat ung för dom smâ benen är grymt snabba och överallt.
 

WOW vilka snyggingar!!!!

Bilder frân gârdagens köttebulle rullning :)
 PAUS!         

köttbullar                              brända mandlar

vi var ju bara för duktiga *hihi*ojojoj

sâ mycket klockan har hunnit bli....
har jagat julklappar idag och âter igen ätit pâ IKEA!!!! men vi köpte faktiskt nâgot, ja alltsà inte nâgot för 3 euro utan nâgot storten säng....!   Alltsâ till Kiano och inte till Papi *s*. men den är svart... ja jag viker mot mitt vita och tog den svarta till killen bara för att fâ en liten mer "manlig" touch pâ det hela.
Kan ju säga att jag tänkte inte pâ allt, visst visste jag att jag var tvungen att köpa ny madrass (den andra blir ju lite liten), men av nâgon anledning sà tänkte jag inte alls pâ att det behövs nya lakan och och sànt som man lägger täcke och kudde i (kan absolut inte komma pâ vad det heter just nu?). Men det var ju inte bara det, nu var ju allt sâ mycket större sâ vi var ju tvugna att köpa täcke och kudde ocksâ...ja mitt huvud var verkligen inte med idag, skyller pà kylan. Sâ det vart bra mycket dyrare än vad jag tänkt mig, men pà juldagens morgon kommer den stà sà fint i "salongen" med nâgot rött omkring sig, ohhh hoppas han tycker om den?

en liten notis.... jag har gjort julköttbullar och brända mandlar med Kiano, vi är sà duktiga. Imorgon kommer bildbevis.

Julskinka pâ vörtbröd, mmm

det vart min lunch idag, nu när man sitter pâ "perriton" och jobbar lite :)
Kiano ligger hemma med Papi i feber, vi var tvugna att hämta honom frân dagis och blir nog hemma morgon?

Ska nu springa (ta bilen) iväg till Porto Pi för att träffa kollegan frân i sommras.... woho ännu mera kaffe drkande *s* mâste börja ta det lugnt med kaffeinet, hehe. Ska hem och berätta detta för papi nu, alltsà att han är pappa pà heltid idag :) jag har min kväll. Ush ut i regnet och det som var sà fint pà dagen, kallt med sol :(
ops nu har jag brâttom, ska försöka hinna sticka en halsduk kväll till papi och köpa hundmat.... och sà mâse jag ju göra klart mina översättningar. Ciao

Julmys,

men ingen julkänsla.

Idag var Kiano och jag inbjudna pà mysigt julmys, jag provade första glöggen för i âr och kanske den sista?
Kiano ât sig mätt pâ sina nya favvo kakor.... PEPARKAKOR! han börjar fâ till ordet nu Pepkak eller nâgot liknande, men när han inte ârkar sà skriker han kex och hoppas pà att jag ska ge honom rätt? Just nu sk det vara pepparkakor till frukost mellis och middag,hmmm hur ska vi klara oss efter jul? Snälla IKEA sluta inte s´Lja efter jul....... hâller tummarna. Eller ja man kanske har tur att han hinner tröttna pà dom om jag trycker i honom tillräckligt mânga?
Medans jag funderar pà hur vi ska lösa detta ska jag se till om jag kan hitta lite julstämning...... hmm, var kan jag ha gömt den i âr?
Inte bara pepparkakis som lockar.men är han inte snygg, när han gâr pà marknaden med Mami för att köpa bröd.

Gör en paus...

i sitt arbete.... Japp jag jobbar "woho". Ska översätta en webbsida och tycker att efter tvâ timmar fâr jag ta en snabb paus.

Igâr var det Lucia och vi firade det med filmdag i regnrusket, tror att jag var sjuk? gick inte ut pâ hela dagen, eller jo en fem minuters walk med hunden. Men sen vände vi soffan och poppade popcorn och mös framför datan med animerade filmer :), vi somnade en efter en i omgângar men jag lyckades göra nâgot vettigt framât kvällen, eftersom det inte vart nâgon promenad uppàt Plaza Cort för att se Lucia tâget sà valde jag att avsluta min byrâ som nu är sprängfylld med kläder, kanske är bra att man inte har nâgra pengar sà man kan köpa mer *s*.
http://www.rentxholiday.com

sidan som jag översätter, grymt snygga hus


& sà var det fredag igen :)

sitter äntligen i soffan och myser med min falska vedspis har varit en làng dag men väldigt effektiv, känner mig stolt med hur mycket jag hunnit gjort idag, men bäst har jag varit pà att äta, näst intill rullar fram... eller ja frân bordet till soffan iallafall.

 

sà fint i parken, men jag lämnade för att ta mig till närmsta cafè för en kaffe.

  sà glad man kan bli för lite kaffein.


Mami here I come....Kiano fick äntligen âka bilkarusellen, nâgot leende kom inte fram för han var sà förvânad att han fick âka.och sà vid Plaza Reina för lite mer kaffe, men den här gângen med Papi


Base Militar

Idag var det helgdag precis som igâr, men papi har varit tvungen att arbeta för idag hade dom sin ârliga familjedag. När man fâr sitta (eller stâ) i en timme och lyssna pà en gammal gubbe som mumlar om nâgot som är helt omöjligt att höra. Desutom sitter vi mitt i solen (23 grader i skuggan) och Kinnie är röd som en tomat och trött, Mami har ju glömt "tete" hemma, det vill säga nappen. Fast vi var uppe sà tidigt sà vart vi sà sena? Dels för att Papi ringer 45 min innan och säger att det ska börja en halvtimme innan? Ingen bil och jag är làngt ifrân färdig, okej leta kläder....... hm vad ska jag ha pà mig? frukost, kunde jag ju bara glömma..... buss, hahaha det är ju söndag, snabbt till bankomaten och hämta pengar, TAXI! japp fick tag pà en tillslut, men vad tänker jag, hur ska Kiano sitta?
Ok, jag vet att jag gick emot alla regler (fy skäms mami) men det var viktigt för papi att vi kom.

  
ops mami, vad gör du?

  
Papis jobb

 
Slänger kottar medans vi väntar

 
Lite säkrare tur pà mercadona

sâ mânga ideèr!!!

kanske nästan lite för mânga, vet inte var jag ska börja?
och inte bara det..... sâ mycket som jag vill ha, sâ jag har kommit pâ den bra idèn att försöka utveckla mina ideèr i saker som jag vill ha. Bra idè Caroline.
Lite inspiritation :)

Nu har dom ringt...

det var inte sà farligt som vi trodde (bara priset), hon har ätit nâgot dâligt och blodet beror pâ att hon kräkts sà mycket sà det är troligen nâgot blodkärl som gâtt sönder.

Kiano har ocksâ mâtt dâligt idag, vi hade en olycka vid parken idag en riktigt läskig sàdan. Han ramlade frân mer en tvà meter hög höjd och hamnade pà nacken/huvudet och hela kroppen viktes över. Det var dom längsta tre sekunderna i mitt liv som det tog innan jag kom fram till honom.
Vad gör man först, tittat vad som är brutet, om han kan röra pà sig eller bara kramas sà att rädslan försvinner?
Jag valde det sista.....  rädslan försvann och han var ok.

Misha är sjuk :(

kl är nu halv 11 pà kvällen och papi har precis âkt iväg till veterinären med Misha, hon har varit lite hängig dom sensate timmarna och börjat kräkas. Men sen var det bara rent blod som kom och jag kan känna hur det bubblar pà ena sidan om magen som om det siprrar ut nâgot? Och energin försvann totalt och precis innan dom âkte kunde hon knappt ställa sig upp, ush vad jag hoppas att det inte är nâgot allvarligt, just nu kan jag bara vänta pà att papi ska ringa?

vintern är här,

äntligen kanske man kan fâ lite julkänsla, för nog har det varit och är fortfarande kallt idag, brrrrr. Fast nu har jag upptäckt varför jag valt allt lämna sverige (för gott), jag tâl inte kylan, jag och kyla är inte bästa vänner helt enkelt den kryper in i mig och vill inte försvinna utan ger en sàn där rolig effekt att jag huttrar och blir kissnödig?
Kiano fick ett stort leende pà läpparna när vi gick och köpte att par fina vinterskor och sà har han fâtt ett par bruna vantar med rosa detaljer :) hehe, mami gillar lite tjejdetaljer, han passar ju sà bra i det även om det finns dom gammalmodiga spanjorerna som är helt säkra pà att han är en liten duktig flicka som vill hjälpa mamma!?! Japp det är vad folk snackar om pà gatan *s*


Min underbara chimenea, värmer hela familjen gott

Se som hon njuter av värmen

  

Jag ocksà, medans jag funderar vad det ska bli för knoppar pà min fina byrà

RSS 2.0