Härliga torsdag.
Sà här sàg det ut efter min lillkille hade vaknat efter sin tupplur...    
                        
    VARNING  STARK BILD          

Vi kommer inte äta risgrynsgröt pà ett tag.

Stackars barn som följa med mamma runt, fast vi har gâtt och blivit sjuka.
Först vart det ju en powerwalk som kanske inte var allt för power just idag. Och eftersom papi sitter pà guardia idag sà känner jag mig lite ensam hemma, sà vi passa pà att gà och hälsa pà tjejerna pà Hogan`s (mamis gamla jobb).

Okej detta är en utav killarna pà Hogan`s................ tur att det bara är vatten i flaskan *s*

Sen hade vi sân tur och vart bjudna pà hemmagjord sallad hos Charlotte pà "La Bateria", mums va god den var, även om Kinnie inte riktigt var sà sugen pà att äta. Men mami fick träffa lite svenskt folk och tjöta lite, händer ju inte varje dag.

Eftersom min lille prins inte mâr nàgot bra och föredrar att sova, sà ska jag passa pà att städa lite (kanske fàr skippa dammsugaren), för att sen sätta sig ner och se en TJEJ film *ahhh*.
                                                                                                                    

Skrik...

Nu vet jag varför mitt huvud har gjort sà ont i över en veckas tid, Kiano kan inte sluta skrika.
Vi har kommit in i nàgon fas, sà fort vi inte fàr som vi vill dà blir vi arga och skriker det högsta vi kan. Eftersom vi ska utmana ödet till max sà betyder det att vi ramlar och slàr oss konstant, senast igâr var det rakt ner i golvet med näsan först, ligger fortfarande torkat blod som snorkrâkor som jag absolut inte fâr ta bort, hur coola skulle vi se ut dâ?
Och som sagt vi har ju lärt oss peka pâ det vi vill ha och det ska vara allt som mami har och fâr vi det inte sà tror grannarna att jag slâr honom gul och blà.
Vi ska äta frân samma gaffel-sked-skâl som mami annars äter vi inte och just nu är ansiktet illrött av ilska för att vi inte fàr röra datan.


  

Dagens nya-  Att klätra upp själv i vagnen


Upptäckte precis att en orange napp har hjälpt, han la sig självmant i soffan och somnade pà en gâng. Nu är det kaffe som gäller, har äntligen köpt.

Tvättis

       

Sà här roligt hade vi när vi ât kanelbulle pâ kyrkis igâr *mums*


Idag har det varit riktigt vàrvädermen inte har vi kommit allt för làngt ut för det. Vi stâr strtklara vid dörren och ska ta oss ut, men vad ligger inte där om inte ett brev.... Varsàgod att betala 700 euro inom 5 dagar, smàtt panik, bara att ringa och kolla vad som är fel och vad vi kan göra. Inte sà mycket för tillfället, hämta ut pengar och betala och skicka iväg fax, inte för att vi kunde betala allt pà en gâng.

Vàran kära tvättmaskin har tröttnat totalt pà oss, tyckter att vi inte behöver rena kläder utan vi passar bättre i den lite slitna och trashiga stilen?

                   nâgon försöker laga tvättis

kan ju säga att det inte gàr sà bra och vâran hyresvärd svarar inte i telefonen, trodde aldrig att jag skulle säga det, men här kommer det  -JAG VILL TVÄTTA-

Och eftersom K.s rum ligger precis brevid tvättis sà har han fàtt lyxen att somna pà soffan idag.
                     
                                                                     

Sjuk?

Vet inte vem som hàller pà att bli sjuk, jag eller Kiano? han gnáller för allt som gàr och lite till eller sà är det bara jag som tycker det eftersom det känns som mitt huvud ska explodera vilken sekund som helst.  Men trots detta sà tog vi oss ut pà en powerwalk (kan ju inte leva utan mina P.W), sen ska jag tvinga oss bort till kyrkis, vi behöver fà se lite folk.
Nu har vi lyxlunch pà G, kokt fisk med ris och mums salsa och till efterrätt en skrikande unge, mycket mer han jag inte.

lite kuriosa

Ny duschad och andra byxor (okej jag bytte lite mer än byxorna).
Upptäckte precis att mina bomullspads var slut, som brukar underlätta när jag ska pà med anti acne/porer, sà det fick helt enkelt bli det närmaste jag hade, en sönderriven binda (en sàn med mycket bomull i) inte att rekomendera.

Har hört att om man äter för mycket citrusfrukter sà fàr man acne, det skulle ju förklara varför jag varje vinter har problem, just nu har det blivit en explosion.

                            va snygg man är :)

Brist pà koffein

Klockan är tolv och pyjamas byxorna har fortfarande inte àkt av, men oj sà effektiv man hunnit vara nu pà morgonen.
Har rensat ut K.s rum plus lite bättre ordning i pation,  sen passade jag pà att màla hyllan som ska vara i badrummet, kan ju inte vänta pà att papi ska göra detta (väntat länge nog pà att han ska fà visa sin manlighet). Och jag màste säga att det vart minst lika bra som om en kille skulle ha gjort det.
Kiano har hjälpt mamma med att hâlla golvet rent, hon hade ju slängt lite utav Paly-Doh leran pà golvet. Vi provade lite idag och mami satt i sin egna lilla lekvärld , K. trodde ju att det var nàgon god mat som jag hade ställt fram (tur att den är hemmagjord och ätbar, kan ju bara inte smaka sà gott?).


                           
min duktiga kille                          hmmmm......


Tänk vad man har hunnit pà bara en halv kopp kaffe, riktigt stolt över mig själv. Synd bara att K. somnat med för lite kläder annars hade vi kunnat gâtt och belönat mami med en STOR kopp americano (kaffe), men här är straffet för att jag glömt köpa hem min underbara pulver.

John Blund

Idag är det sista dagen pà San sebastià och vi valde att hoppa spektaklet nere vid katedralen, dels pga av regn och lite lathet. Kiano har ju äntligen börjat somna i sin egen säng, behöver bara sjunga lite för och sen stoppa i säng och efter fem minuters gallskrik ligger han och sussar sött. Sà nu har jag äntligen blivit klar med mina Babylegs, fâr se om jag kan fà upp en bild imorgon.
Med papi har det varit mycket enklare, har inte behövt göra nàgonting alls enbart en soffa och tv:n pàsalgen och sen har han snarkat högt (vad har jag att förvänta mig efter en hârd natts jobb).


Själv har jag roat mig med att försöka att göra mina första gnoochi och carbonara utan grädde och bacon? Jag fick för mig att det màste ju gà och fà det krämiga genom att göra en redning? och istället för bacon sà lyckades jag hitta lite ham kotletter i frysen, sex timmar senare sitter vi äntligen vid matbordet och slutresultatet vart godkänt *puh*

Nej, nu stâr John Blund och bankar pà skallen, tror att vi kommer bli bästa kompisar

Blàsigt värre och Porto Pi
Ännu en dag och natt som Papi sitter guardia och det har jag firat med att ha en tre rätters middag, först vart det en skàl blandat med morötter-oliver-champinjoner och lite vitlökspulver med balsamico (mums), sen till huvudrätt vart det misslyckad dinkel och jordnöttskaka (vita fràn ägget vart inte hàrt skum) tillsammans med (nyttig) vaniljsàs, gjord pà enbart mjölk-vaniljstàng och maizena. Och till efterrätt mosade jag en banan med en clementin och lillens sockerfria äppelmos och lite solrosfrön, vilken lyxmiddag :)
För tvà dagar nu har det näst intill blàst storm, men trots detta sà vandrade jag och K till Porto Pi (enbart för att ha nàgonting att göra), men vi kom tillbaka med tvà par làngkalingar och citronsyra. Làngkalingarna kommer fungera bra som extra pyjamasbyxor och citronsyran hamnade i Play-Doh degen, som jag tänkt att vi skulle kladda med imorgon. Idag roade vi oss med att màla vàran första teckning och jag mâste nog säga att killen har talang. Vi satsade pà den antika stilen, med nerdräglat och skrynkligt papper, favoritfärgen var ju helt klart svart, den lila och den blâ kritan var mycket roligare att stoppa i munnen och att mâla med i mammas ansikte :) .
Själv sitter jag och funderar hur jag ska göra pà jobbfronten? Att âka till svea ett tag känns ganska tràkigt (men sommaren kan ju bli fin?), var pà en intervju igàr, men att jobba 8 tim/ dag 6 ggr /veckan för nästan inga pengar alls känns inte allt för lockande *hmm*. Som sagt min huvude är lite tjockt just nu........ knakar för fullt där uppe.

                                                             

I pyjamasen vi köpte forra gàngen                        Dagens fynd med förra
                                                                                        omgàngens mockasiner


                                                           

                                                           Mästerverket


Paro/ A-kassa

Idag var jag upp och stämplade, har tre mânader till med a-kassa. Hennes frâga ( hon som sitter och stämplar) var om jag hade börjat söka jobb - si claro- trodde det var lite meningen när man var arbetslös, men vad vet jag.

Sitter just nu och funderar pà om jag och Kiano ska flytta till sverige en litet tag? just pga arbete, blir ju svârt att vara utan papi.
Blir en kortis idag, màste sova nu för jag har ju nàgon som väcker mig allt tidigare varje morgon, snäll han är som förbereder mig inför jobb perioden.
Go Natt

Tack Kiano

Tack min son för att du har lekt med garn nystanet, jag vet vad jag ska roa mig med resten av kvällen.

San Sebastián

Ännu en fiesta här hos oss, igàr var det BBQ och konserter runt om i stan, men vi valde att hâlla oss hemma dà vi sàg att himlen hade valt att öppna sig (känner inte riktigt för att bli sjuk igen). Däremot sà valde vi att gà pà solskenspromenad bort mot Portixol, Kiano valde att gâ en större del av caminon själv (kan man bli stoltare som mamma?). Ush, vi har fortfarande inte fàtt hyllorna màlade och har en känsla av att det kommer dröja ett tag till *hmmm* Igàr valde jag att ta en promenad inne i centrum, bara för att TITTA.... vad hittar man, jo en mysig sittdel till vagnen, om den var sà mysig vet jag inte, men den skulle ta bort värmen pà sommaren och hâlla värmen pà vintern??? Och sà ràkade det ju bara att vara den sista *s*, just nu sitter den fint i vagnen och àkpàsen som hade gàtt sönder är nu lagad, plus att vi köpte en skinnfäll men den värmer hellre mamis rumpa i soffan. Själv har jag haft riktig lyx här i helgen, igâr fick jag en timmes huvudmassage och idag har bâde fötter och rygg haft det riktigt mysigt (tack papi, du är bäst). Nope nu är det mina virkade Babylegs som gäller, tanken är ju att jag ska bli klara med dom innan värmen kommer.

            

Söndagstur till...Vart inga hyllor màlade idag heller, men nog lyckades jag med en maskin tvätt (efter lite vâld mot tvättmaskinen) och sà har jag dammsugit golvet. Vi bestämde oss för att titta runt lite i Deia, vi har passerat flera gânger sà nu skulle staden fà en chans att lära känna oss.
Vi började med att köpa pà oss lite proviant (ifall vi skulle bli hungriga), för att sedan ta en lugn promenad genom staden bla. upp till kyrkan som hade den finaste kyrkogàrd jag sett.
Vi avslutade med ett besök pà Cafè Patricia (som jag rekomenderar om ni skulle râka ha vägarna förbi), ägs av ett engelskt par som är hur mysiga som helst och utsikten kan man ju knappast klaga pà.  
Sà mycket mer har vi inte hunnit idag.... eller? Har gjort en spansk tortilla och mitt supergoda stekpanne bröd, sà allt för lat har man inte varit pà vilar dagen.

 Shoppa lite empanadas
 Matpaus
 Kiano fick en leksak pà fiket (vem har roligast?)


Sà mycket att göra och sà lite som blir gjort :)

Idag skulle vi ha gjort en hel del saker, sà som att màla klart den hemmagjorda hyllan och den vi köpt fràn Ikea, vi skulle fixa vagnen som man halvt màste slà sönder om man ska ändra frân sitt till liggläge. Sà hade jag ju tänkt att tvätta och skura golvet, men.... efter morgonkaffet (som brukar vara te) sà upptäckte vi hur otroligt mycket sol det var ute sà vi valde en làng och mysig promenad framför alla plikter :) Vi gick bort mot molinar för att ta en fika pà favvo stället Xorri, Kiano passade pà att charma damerna medans han sprang runt och smaskade pà lite chips med olivoljesmak. Jag har nu tillbringat en tid av kvällen till att fixa till min andra sida,-mina recept- som inom snar framtid kommer fà lite innehàll. Nu hade jag tänkt mig att virka ett par babylegs, màste ju ha gjort nàgon nytta idag.                                            Hjälper Mami i köket                                                                                                                                                                                
                                           

Fredag Kväll

Ush va fort denna vecka har rullat iväg, är ju redan fredag.
Ringde angàende jobbet pà Rotger och det första han fràgar är om jag har erfarenhet av att jobba pà klinik ...-Nej-  okej dà behöver du inte komma pà intervju. Que?
Här fungerar det sà att om du tar ett jobb erbjudande frân paron (a-kassan) sà fàr du ett papper som ska tas med till intervjun för att sedan lämnas tillbaka stämplad.
Och eftersom jag ej kunde fà nâgon stämpel var det ju bara att vandra upp till paron igen för att förklara, hmmm. Men jag har däremot blivit kallad pà en annan intervju, en plats som är ledigt pà ett dagis.
Jag skulle helst vilja sätta Kiano där, men tyckte att det var i lite hög prisklass nu när jag stâr utan jobb, sà jag passade pà att söka ditt istället *hehe*. Platsen är ledig fràn och med i februari, sà det är bara att vänta och se (hàller tummarna).

Jag har äntligen fàtt lite tid att läsa i min bok (mias systrar) som är grymt bra, men nu läste jag ngt pà aftonbladets hemsida att allt skulle bara vara pàhittat??? och tydligen har det blivit stora diskusioner om detta, fràn min sida blir jag bara glad om allt är pàhittat och att dessa kvinnor ej har blivit misshandlade av sina partners.

Som vanligt är det jag som hoppar i säng sist här, gubben ligger och snarkar brevid mig här i soffan och Kiano ligger och sussar gott i sin säng, men det är ju ocksà enbart dà jag har tid och sätta mig ner för att kunna skriva ngr rader :)
God Natt

Vi har en dag utan Papi!

Idag sitter Papi pà guardia (vakt) tills imorgon bitti sà jag och Kiano har myst hela dagen eller det var tanken...
Tyckte det sàg ut som det var sol ute när jag vaknade sà jag hade tänkt att vi skulle ta en làngpromenad, visst vart det promenad men upp till paron dà dom ringt om ett erbjugande pà ett jobb, sà det var bara att vandra upp till Plaza España för att se vad dom hade att erbjuda. Imorgon ska jag ringa för en intervju pâ Clinica Rotger (ett sjukhus), ska bli intressant att se vad dom har att erbjuda?
Eftersom det inte vart nàgon promenad i solen längst vattnet (var inte sà mycket sol) sà tog vi en tripp förbi parken, lilleman mâste ju fà leka av sig efter den lânga turen igàr :)
Väl tillbaka hemma igen och lite pàfyllnad av energi sà vart jag sà uttràkad sà vi passa pà att gà bort till Porto Pi (köpcenter) där vi lyckades fynda ett par blà mockasiner (made in sweden) och en mysig fleece pijama allt som allt för 15.80 euro, vilket kap.
Som sagt tanken frân min sida var att vi skulle mysa idag.... det tyckte inte Kiano,den halvtimme lànga promenaden tillbaka passade han pà att gràta lite (mycket), vi lugnade ner oss när mamma sjöng -nyss träffade jag en krokodil- men jag màste säga att jag tröttnade lite ;)
Och nu efter mycket om och men sà har unge herrn somnat och jag har äntligen fàtt äta lite middags mat (rester fràn gàrdagens utflykt). Och nu ska jag se om jag kan fà fram Selma pà svt (har försökt i en timme nu?) och fungerar det inte sà är det nog sängen som lockar.

Vandring i Bergen och lite Snö

                                                                                 Igàr stod till 11 pà kvällen och förberedde (kokta) piroger inför dagens utflykt och idag när vi Äntlingen packat ihop allt och fàtt pà oss alla kläder sà ser vi att det börjat regna, men men, vad gör man? Hoppas pà tur..... màste sága att det hade vi, enbart nàgra droppar som föll över oss.

Vi gjorde en camino mellan Fornalutx till (nästan hela vägen) Sa Calobra, vi hamnade lite off pà slutet, men efter en vandring ner i dalen för att sedan ta sig upp igen (allt som allt lite mer än 3 timmar), sà var det äntlingen dags för lite mat, efter vi upptäckt att vi inte làst bilen (allt var kvar).                                                        Efter mat och en kaffe sà gav vi oss av högre upp i bergen (men i bilen), för att kunna se lite snö, har inte sett snö pà fem àr och nu fàr jag se det här pà Mallorca :) Folk var som galna, kö för att ta sig upp, kö för att parkera och stora och smâ som byggde snögubbar. Vet inte hur mànga jag sàg som lagt snö pà bilen, enbart för att det ska synas att dom varit i närheten av snö. Och bland oss sà tror jag att det var Papi som var lyckligast av att se den halvsmälta snön. Efter snön sà var vi ganska trötta och tyckte att det var dags att âka hemàt, men av nàgon anledning sà tyckte vàran bil att vi kunde ta en liten omväg, det vill säga ännu högre upp för att sen ta sig ner bilvägen till sa Calobra, för att där upptäcka att det var bara att vända om igen (àtervändsgränd), men med den extra timmen som vi tillbringade i bilen sà kan jag bara säga att det kändes absolut inte som vi var pà Mallorca.
  


Fredag!
Idag är/var det fredag och jag bestämde att vi skulle ta en utflykt till Porto Cristo, var ingen som protesterade mot det (Kiano kan ju än sà länge inte säga sà mycket). Vi tog oss bort mot grottorna och hela 10.50 euro vill dom ha i inträde per person, vi hoppade det idag och väljer en dag dà lilleman blivit lite större.
Som vanligt när vi tagit oss ut den senaste tiden sà faller regnet över oss och regnskyddet till vagnen lâg ju självklart hemma ( inte heller första gàngen det händer). Kiano fick lite varmkorv (som var kall) till lunch och mami och papi fick nöja sig med nötter och russin blandat men en cola zero i bilen pâ väg hem, men vi fick ju lyxen att äta kycklinburgare till middag (hemmagjorda).
                          

Just nu hàller vi pà att titta pà soffor, men med vàrn lilla lägenhet sà är det ganska svârt. För tillfället har vi en hemmagjord som vi snickrade ihop i vàran förra lägenhet, där det var helt omöjligt att fà in en vanlig soffa, men nu sitter vi fast med en futon pà 120*150. Men är helt okej nu när det är sà kallt pà golvet, Kiano leker bergsklättare bland kuddarna. Just här sitter han fint och leker :)

min bok som jag läser just nu,


av Mia Eriksson och Kerstin Weigl

Trött

Âh va trött jag âr.... vi började morgonen kvart i nio dà lilleman puttade mamma ur sängen för han vill se "los lunnis"  (spanskt barnprogram) sen var det bara att göra frukost och förberedda för lunchen, för jag har bestämt att lilla familjen ska ut och motionera innan vi ska gà pà 1 àrs kontroll (även om lille har varit ett àr i nästan hela tvà veckor).
Och sà har vi ju hunnit tittat pà guarderia, vi har hittat en som är nära hem och riktigt billig om man jämför med andra :/ kanske inte var riktigt vad jag hade tänkt mig (allt sàg sà gammalt ut) men det viktiga är ju att Kiano trivs och att vi känner oss bekväma att lämna honom där.
Och sà har vi ju varit inne pà tredje dagen med enbart skrik för att kunna somna, sà just nu ligger han här brevid mig i soffan (sovande) och jag har äntligen efter lite mat och nervarvning fàtt satt mig framför internet, tanken var att jag skulle fortsätta läsa i min nya bok -Mias systrar- som verkar grymt bra (har bara hunnit 10 sidor *hehe*), om jag fràgar gubben snällt sà kanske han gör en te och lite massage (man kan ju drömma) sà jag kan läsa 10 till?

RSS 2.0