för fort,

vart tar tiden vägen?
Det är redan torsdag imorgon och vi ska hämta Papi! efter 7 månader utanför så är det dags för honom att komma hem och städa lite och kanske ge mig minst en massage om dagen.

Min chef ringde mig idag och berättade att imorgon börjar min ersättare att jobba (två veckor tidigare än tänkt), hon tyckte att min mage såg lite oroveckande ut och att jag hade stressat allt för mycket denna vecka. Så dom har nu valt att ta det säkra före det osäkra.
Det fick mig att tänka lite..... kanske borde jag skynda på med vagnen?

Den är nu beställd, måste dock komma ihåg att betala den först innan dom skickar den. Vart en ny och fin tillslut, orkar inte med att leta andra hand och bråka om pris och prylar hela tiden. Jag har fått en ny till samma pris som en tjej ville ha för en begagnad samt att det var den äldre modellen (det vill säga, svårt att hitta reservdelar). Nu ska vi bara se om jag lyckas komma ihåg att ta mig till banken och betala? För självklart gick det inte att betala direkt på nätet med någon utav mina 3 kort????
Beslutångest fick jag om färgen och viste inte om jag skulle ta klassikt eller sommar känsla? Tänkte att Kiano kunde hjälpa mig, han valde den BLÅ, hmmm inte riktigt vad jag tänkt mig, rosa maxicosi och blå vagn.
Min son är riktigt duktig på detta med färger, han valde glatt häromdagen att gå hämta en burk med färg och en roller för att påbörja måla muren och sin motorcykel,


riktigt snyggt!

Min son har även lyckats rymma................ han var arg på mig för att grannpojken hade åkt iväg med sin pappa och han fick inte följa med, så han väljer att rymma. På två minuter är han borta och jag springer runt som en fet ko och skriker, panik får jag inte få för då kommer det inte gå bättre, jag försöker leta på ställen som är nära. det vill säga inomhus, grannens terrass, trappan, grind till vägen.......... grannen har hört mitt skrikande och fattat poängen för hon hittar Kiano på parkeringen gåendes mot VÄGEN! Från och med nu är det koppel som gäller på ungen.

Som om inte det är nog så har min gynekolog mage nog att berätta att jag har gått upp för mycket i vikt och måste sluta äta godis och dylikt? Första gången han sa det, sa jag bara lugnt att jag äter inte godis och har lite svårt att ta mig ut och motionera då jag är ensam med en 3 åring och jobbar 6 dagar i veckan. Men han väljer att påpeka igen att  jag måste akta vikten och sluta äta godis-bröd-såser-rött kött-bullar, ajajaj där brister det för mig och jag kan inte hålla tyst...... han vet nu vad jag tycker och tänker om hans små komentarer plus att han fick dörren slängd i ansiktet, stackars blivande mammor som satt i väntsalen hoppas jag inte skrämde dom alltför mycket?
Detta är en manlig gynekolog som inte har någon aning om hur det är att vänta barn och han sa även åt mig att akta vikten med Kiano (jag gick upp 10 kg), han tyckte även att jag slutade amma Kiano för tidigt (8 månader), jag har haft vänner som har gått till denna doktor och kommit gråtandes därifrån. Desutom tyckte min matron att jag såg bra ut och att det syntes på mig att jag tar hand om mig och man kunde inte göra något åt det som är naturligt! Jag lyssnar nog på honom :)

Ush vilken vecka och än är det ganska många dagar kvar på den, puh vad mer kan hända?

film

innan helgen började, var Kiano på bio - det vill säga film på jätte stor TV i kyrkis. Till skillnad från vanlig bio så fick Kiano låna hem filmen efteråt och eftersom vi inte har någon tv just nu då någon har klippt kabeln? så kör vi morgon DVD och efter maten DVD, vilket i sin tur leder till att jag måste se Nicke Nyfiken minst 2 gånger per dagen.
info öroninflamation

Vi har nyligen avslutat en pencilin kur för öroninflamation och undrade varför Kiano fick panik varje gång det kom vatten mot öronen, nu vet jag varför:

Goda råd

Undvik att få vatten i öronen de tre första veckorna efter att symptomen har försvunnit. Använd duschmössa eller vattenavvisande öronproppar vid dusch. Återfall är vanligt.

Hur uppstår det?

Det uppstår vid bakterieinfektion eller svampangrepp av huden i hörselgången. Detta beror oftast på att man har förlorat de skyddande fetter som hela tiden bildas i örat. Fetterna har försvunnit vid bad eller överdriven öronrensning. Öroninflammation kan också uppstå genom att hörselgången på något sätt skadats.

Hur känns öroninflammation?

 • Det börjar med klåda i örat.
 • Gräddliknande vätska eller tunt, vattnigt sekret rinner ur örat.
 • Det gör ont i örat. Smärtan kan vara ganska intensiv. Smärtan förvärras när man drar eller petar på örsnibben och när man rör käken.
 • Hörselgången blir trängre på grund av svullnad.
 • Ibland får man lätt feber.
 • I svåra fall är även hörseln nedsatt.

Orsaker till öroninflammation i ytterörat?

 • Bad i smutsigt vatten.
 • Mycket badande, som efter hand torkar ut hörselgången.
 • Väta i alla former, som när man doppar huvudet vid bad i badkar.
 • Irritation från främmande kropp, till exempel tops eller öronproppar som sitter länge i örat.
 • Otillräcklig produktion av öronvax.
 • Tidigare öroninflammation.
 • Hudallergi.
 • Diabetes eller andra sjukdomar som gör individen mer mottaglig för infektioner.
 • Hårspray eller färg som kommer in i hörselgången.

Vad kan man göra för att undvika öroninflammation?

 • Undvik att rensa örat med tops, kemiska medel eller liknande.
 • Om du har benägenhet att få ytteröroninflammation: undvik alltför mycket badande, eller ha öronproppar (täta gummiproppar - fråga på apoteket).
 • Om man har haft öroninflammation i ytterörat tidigare är det bra att starta ny behandling så fort man känner de minsta symptom.

Lediga lördag!

Det hör inte till vardagen för mig att få vara ledig en lördag och det skulle utnyttjas till MAX!
Hemmagjort frukost bröd - mums - bilen är tvättad, matkassar är burna och hemmet är STORstädat och terrassen soppad, vagn är skjuten upp för backar för att hunden (och jag) ska få sig en promenad i månskenet. Har sedan kommit på att jag är 8 månader gravid och att göra allt detta på samma dag kanske inte var en sån bra ide, har just nu så ont i ländryggen så jag knappt kan gå. Ta sig från soffan och ut genom dörren för att låta hunden göra sina saker var inte allt för lockande eller lyfta Kiano från vagnen till sängen var inte heller någon favorit, men nu är det gjort och jag tänker bara göra det i si så där 11 dagar till sen får gubben ta över allt detta. Jag har en plan på att bara vila och ta (lång)promenader.

Mami & Hijo


Pappor!

En pappa är så viktig för en liten pojke, varje ropar han efter papi och oftast när han är arg på mig. Jag kan förstå att efter 6 månader med mami så kan man behöva lite manliga förebilder, så igår gav vi oss iväg på lunch med Kianos alla Uncels- vilken glädje! Nu var det så att efter lunchen skulle det jobbas, rör skulle skruvas sönder och tvättas för att sedan dras igenom en massa hål och hamna på rätt plats, jag tog det stora ansvaret att tittat på.
Kiano däremot var väldigt tydlig med att berätta på hemresan att han hade inte hjälpt till utan det var Uncels som hade hjälpt Kiano!?!
Med bus, kramar, jobb och en stor dos manlighet så var Kiano riktigt nöjd med dagen plus att han fick ju titta på alla motorcycklar, vilken söndag!

Carnevales

I två dagar har vi firat karneval på dagis, Kiano har föredragit alternativ nummer 2 - Gangster!
Inte utan sin Mickey!?!

Ledigt!

Dagen till ära som var en helgdag och kanske hade varit mer speciell om man faktiskt hade jobbat lite? Men men, jag tror att jag börjar känna mig något bättre, även om det fortfarande är svårt att äta och andas samtidigt och hörseln är ganska nersatt och lite yr då och då, men imorgon ska jag försöka att jobba!
Någon lägenhet hittar jag inte heller och snart kommer min ny/gammla soffa och det blir intressant och se var jag ska ställa den?

Vår grill har mystiskt försvunnit? hittade gallret i trappan ner till parkeringen men resternade är totalt borta, inte ens en kolbit går att hitta, måste vara någon som var väldigt sugen på att grilla? Detta område blir bara mer intressant ju längre vi bor här.

Min lilla älskling väljer att ramla och låter mig endast torka bort blodet om han får en chupa-chup- smart kille! Men han är riktigt stolt över sitt plåster och vill att alla ska veta att han gjort sig illa ordentligt, underbara!


RSS 2.0